Skjærgården i Grimstad

Lykke er gode padlekamerater og vakker skjærgård

I midten av juni setter vi av helgen for å utforske Grimstads øyrike. Vi prioriterer turgleden når vi  første dag padler vestover fra Grimstad sentrum ut til Håøya - stedet hvor mange mener Terje Vigen kom fra. På vei til Håøya tar vi turen inne i mellom mange flotte holmer og skjær. Vi runder både Leiholmen og Teistholmen. Vi tar en lunsjrast i sundet mellom Håøya og Håkallene før vi våger oss ""utaskjærs" på vei hjem til Grimstad. Nå kan vi oppleve havets dønninger. Gleden er stor når vi mestrer bølgene og virkelig kan kjenne oss trygge på at kajakken er laget for - nettopp bølger.

Etter en kjærkommen dusj tok vi en tur i Grimstad og spiste en god middag på Smag & Behag - anbefales.

Neste dag planlegger vi en tur til Valøyene, rett øst av Grimstad. På vei utover padler vi gjennom Hesneskanalen - en supersjarmerende etappe med små hus, gressletter fin steinsetting. Vel ute av kanalen setter vi kurs for Hesnesøya/Kvaløya, og nå blir vi virkelig sjarmert. Været viser seg fra sin beste side, det er speilblank havflate som speiler de vakre bygningene på øya. Vi setter ned farten, og lar os henfalle til fordums tider. Det er ikke vanskelig å forestille seg hvilken aktivitet som utspant seg her for omlag 100 år siden. Igjen følger Ibsen oss - det er her, på Kvaløya at Terje Vigen leses hver august under IbsenHamsun-dagene inne i Viga - der Terje Vigen etter sagnet startet sin rotur til Danmark for å hente tre tønner bygg for å berge sin familie.

På vei hjem raster vi ved Sandum brygge og tar en liten rusletur til Hesnes Gartneri - en fin avveksling fra havferden. På vei tilbake veksler været fra sol til striregn, og når vi setter kajakkene på taket av bilene er vi ganske så fornøyd med at vi har på oss våtdrakt.